trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
4,45
Goed
Gratis bezorging vanaf 10,-

Welke deurmat voor welke toepassing?

Deurmatten zijn er in vele soorten en maten. Een geschikte deurmat kies je afhankelijk van de ondervloer en de toepassing. Wil je de deurmat bijvoorbeeld binnen of juist buiten gebruiken? Na het lezen van dit artikel weet je precies welke deurmat geschikt is voor jou.

Bekijk al onze deurmatten

Deurmat voor binnen

Vrijwel alle deurmatten kun je binnenshuis gebruiken. Meestal kiest men voor een droog- of schoonloopmat. Deze hebben een goed absorberend en reinigend vermogen en hebben een huiselijke uitstraling. De rubber backing voorkomt dat opgenomen water en vuil op de ondervloer terecht komen. Een kokosmat wordt vaak gebruikt om het luik naar de kruipruimte af te dekken. Kokos heeft een uitstekende schrapende werking, maar neemt minder goed vocht op.

Deurmat voor buiten

Zoek je een deurmat voor buiten, dan is het van belang om na te gaan of de mat onder een overkapping komt te liggen. Als de mat niet in de stromende regen ligt maar slechts in spatwater, dan kun je kiezen voor een kokosmat. Daarnaast zijn sommige droogloopmatten geschikt voor buiten. Ligt de mat in weer en wind, kies dan voor een rubbermat, een borstelmat of een spaghettimat.

Geschikte deurmat met huisdieren

Heb je huisdieren, dan staat de stofzuiger bij jou vast meerdere keren per week aan. Matten en vloerkleden trekken veel haren aan waardoor je deze regelmatig zult moeten reinigen. Wil je dit beperken tot een minimum, let dan op het materiaal als je een deurmat koopt. Katoen of polyamide trekken in verhouding tot andere textielsoorten het minste haren aan.

Deurmat op een gietvloer

Gietvloeren zijn vaak spiegelglad waardoor je er snel krassen in ziet. Vuil en zand onder de schoenzolen zijn daar de grootste veroorzaker van. Wil je de vloer lang mooi houden, dan is het van belang om vuil en zand al bij de voordeur op te vangen. Kies voor een deurmat met een goede schrapende werking, zoals een schoonloopmat, kokosmat of borstelmat. Daarnaast kun je er op letten dat de mat een rubber backing heeft, om schuiven op de gladde vloer te voorkomen.

Deurmat voor in de caravan

Een caravan heeft een smalle doorgang. Let daarom goed op de maten van de deurmat. Kies voor een mat van maximaal 40x60 cm. Verder kun je dezelfde adviezen aanhouden als voor het kopen van een deurmat voor binnen gebruik.

Deurmat kopen? Bekijk al onze deurmatten.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een deurmat? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.