trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
4,45
Goed
Gratis bezorging vanaf 10,-

Waar deurmat kopen?

Een deurmat kun je op heel veel plekken kopen. Maar zoals bij de meeste producten, zitten er flink verschil in de kwaliteit. Waar koop je nu het beste een deurmat? En waar moet je op letten? Lees snel verder.

Bekijk alle deurmatten

Voordelige deurmat

Deurmatten zijn er in diverse prijsklassen. Van enkele euro's tot tientallen euro's. De prijs zegt veel over de kwaliteit. Zo moet je niet verwachten dat een goedkope deurmat van een prijsvechter een uitstekend absorptievermogen heeft. Anderzijds is het zonde om een hele dure mat aan te schaffen als deze bij slechts in de bijkeuken wordt neergelegd. Bepaal daarom eerst wat je verwacht van de mat. Zoek je er een die je weg kunt gooien zodra deze vies is, of wil je een duurzaam exemplaar dat jaren mee gaat? Aan de hand daarvan kun je bepalen welk budget bij je wensen past.

Een kwalitatief goede deurmat koop je het beste bij een tapijthandel, bouwmarkt of de betere tuincentra. Deze werken vaak met gerenommeerde leveranciers en zijn op de hoogte van de specificaties van de matten. Voor een eenvoudige mat kun je bij vrijwel elke winkel terecht.

Deurmat online kopen

Het grootste aanbod deurmatten vind je online. Je kunt online onder andere vergelijken op prijs, maat en type mat. Maar wat je niet kunt voelen is de kwaliteit. Wanneer je een deurmat online wil bestellen, let dan goed op de dikte. Is deze niet te dik voor onder de deur? En voldoet de dikte aan je verwachting in uitstraling? Zo voorkom je een miskoop.

Daarnaast is het online wat lastiger om de juiste kleur te kiezen. Niet alleen de instellingen van je beeldscherm, maar ook de kwaliteit van de foto's hebben daar invloed op. Daardoor kan de kleur uiteindelijk tegenvallen. Om dit te voorkomen, kun je behalve naar de foto kijken, ook altijd goed kijken naar wat de omschrijving over de kleur verteld. Staat er bijvoorbeeld antraciet in de omschrijving, verwacht dan geen lichtgrijze mat.

Bevalt de door jou gekozen deurmat toch niet? Dan kun je deze bij ons binnen 14 dagen retourneren.

Deurmat kopen? Bekijk al onze deurmatten.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een deurmat? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.