trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
4,45
Goed
Gratis bezorging vanaf 10,-

Waar moet ik op letten bij het kopen van een deurmat? 

Nu je bekend bent met de verschillende varianten van de deurmat is de keuze misschien al wat makkelijker. Zo niet? Dan lees je hieronder stap voor stap waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste deurmat.

Bekijk alle deurmatten

Stap 1:

Bepaal waar je de mat voor wilt gebruiken. Is het voor binnen- of buitengebruik? Let hierbij goed op het materiaal van de mat. Hoe grover de structuur, hoe meer geschikt voor gebruik buitenshuis. 

Stap 2:

Let op de backing (de onderkant) van de deurmat. Kies een deurmat met een antislip backing, zodat deze niet wegglijdt. Daarnaast kan je kiezen voor een zichtbare rubberen rand of een weggewerkte backing. 

Stap 3:

Bepaal welk formaat je nodig hebt. Er zijn vele standaard afmetingen. Zit je gewenste lengte er niet bij? Dan kun je kiezen voor een deurmat op maat. Onze droogloopmatten op rol zijn 100 cm of 200 cm breed. Dit geldt ook voor onze schoonloopmatten.

Tip: Is je deurmat op maat gemaakt, maar nog steeds enkele centimeters te groot? Dan kun je de deurmat gemakkelijk zelf op maat snijden met een scherp stanleymes en een ijzeren lat. Om te voorkomen dat de matten gaan rafelen kunnen ze het beste op de backing gesneden worden. 

Stap 4:

Bij het kopen van een deurmat is het belangrijk om op de dikte te letten. De mat moet niet zodanig dik zijn dat er struikelgevaar heerst, maar de mat moet wel dik genoeg zijn om al het vuil en vocht op te nemen. 

Voor een fraai uitzicht wordt de deurmat vaak gebruikt als een putmat. Bijvoorbeeld om de inkeping van de kruipruimte te vullen. Kies in dit geval een mat die dik genoeg is om netjes aan te sluiten op je vloer of laminaat. 

Stap 5:

Kies een deurmat die eenvoudig schoon te maken is. Enkele droogloopmatten zijn bijvoorbeeld te wassen in de wasmachine onder de juiste temperaturen. Anderen zijn weer afspoelbaar met water of gemakkelijk afneembaar met een stofzuiger. 

Ben jij de deurmat dagelijks aan het stofzuigen vanwege de haren die jouw geliefde hond of kat achterlaat? Als je huisdieren hebt, adviseren wij een mat met een toplaag van katoen of polyamide. Deze stoffen hebben als eigenschap dat ze minder haren aantrekken in vergelijking met andere stoffen.  

Stap 6:

Is de mat voor zakelijk gebruik? Dan adviseren wij een mat voor intensief loopverkeer. Bijvoorbeeld een spaghettimat op maat of een kokosmat op maat! Daarnaast is het mogelijk om een volledig bedrukte schoonloopmat, inclusief bedrijfslogo te bestellen.

Alle matten zijn leverbaar in verschillende standaard afmetingen. Benieuwd welke maten wij kunnen leveren? Een droogloopmat op maat kan een afmeting van maximaal 4000 x 200 cm. Hoogstwaarschijnlijk lang genoeg voor al je wensen!

Deurmat kopen? Bekijk al onze deurmatten.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een deurmat? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.