trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star trustpilot-star
4,45
Goed
Gratis bezorging vanaf 10,-

Welke deurmat moet ik kopen?

Je zou het niet denken, maar de juiste deurmat kiezen is niet per definitie eenvoudig. Al helemaal niet in het online tijdperk waarin we tegenwoordig leven. Verschijnt de dweilmop bij jou nog steeds om de dag uit de bezemkast? Wij helpen je graag om die kostbare tijd (én geld) te besparen!

 

Bekijk alle deurmatten

Wat is een goede deurmat? 

Droogloopmat, schoonloopmat, kokosmat, spaghettimat en ga zo maar door. Allen schuilnamen voor de geliefde (of gevreesde) deurmat. De entree van je woning, winkel of bedrijfspand zegt onbewust veel over jou als persoon. Of je nou kiest voor een functionele - of een grappige deurmat, online zijn ze gegarandeerd te vinden. 

Verschillende soorten deurmatten

Zoals je waarschijnlijk al ondervonden hebt, is het online aanbod deurmatten gigantisch. Daarom is het belangrijk dat je weet wat de verschillende types zijn en waar ze voor dienen.

1. Schoonloopmatten

Schoonloopmatten dienen voor de opname van vuil. De toplaag is gemaakt van polypropyleen, een stevig materiaal dat zichtbare voetstappen op de vloer voorkomt. De schrapende werking zorgt dat er minder vuil mee naar binnen genomen wordt, met als resultaat minder vaak stofzuigen. Dit type mat heeft daarnaast ook een absorberende werking. Geschikt voor gebruik binnen en buiten onder een afdak of overkapping.

2. Droogloopmatten

De naam zegt het eigenlijk al. De droogloopmat zorgt voornamelijk voor de opname van nattigheid en kan tot wel 5 liter vocht per vierkante meter opnemen! Door het gebruik van katoen heeft de mat een hoog absorptievermogen. Enkel geschikt voor gebruik binnenshuis. 

Het verschil tussen schoonloopmatten en droogloopmatten zit hem dus in de vochtopname. Droogloopmatten nemen meer vocht op per vierkante meter, maar nemen minder vuil op dan een schoonloopmat. 

3. Spaghettimatten 

De spaghettimat (ook wel ‘pastamat’ genoemd) heeft een sterk reinigende werking. Door de open structuur kunnen vuil en water gemakkelijk afgevoerd worden. Hierdoor worden spaghettimatten voornamelijk buiten gebruikt. Deze matten zijn erg populair voor de entree van winkelpanden, restaurants en hotels.

4. Kokosmatten

Onze kokosmatten worden gemaakt van natuurlijke kokosvezels van de kokosnoot. De kokosmat is met zijn schrapende werking zeer geschikt voor gebruik onder een overkapping of binnenshuis. De mat schuift niet en blijft netjes liggen door zijn PVC backing. Al met al een erg duurzame oplossing.

5. Borstelmatten

Borstelmatten worden voornamelijk besteld voor zeer intensief belopen entrees, zoals in scholen, grote bedrijfspanden en hotels. Ze schrapen effectief het grove vuil weg onder de schoenzool. Door het gebruik van een borstelmat verleng je de levensduur van de vloer(bedekking).

6. Rubbermatten 

Voor het uitkloppen van schoenen wordt vaak een rubbermat gebruikt. Een populaire variant is de rubber ringmat. Door het gebruik van inzetborstels kun je je schoenen zowel uitkloppen als schoonvegen. Er zijn ook rubbermatten met decoratie verkrijgbaar.

 

Deurmat kopen? Bekijk al onze deurmatten.

Meer hulp nodig bij het kiezen van een deurmat? Bekijk onze keuzehulp pagina eens.